Vijverpompen

Devider-02

Filter en Beekloop pompen

Unitech filter en beekloop pompen zijn in Duitsland ontwikkelde en geproduceerde vijverpompen van hoge kwaliteit. Het Unitech vijverpompen programma is geschikt voor diverse toepassingen en bestaat uit een speciale serie voor droog opstelling ( Unitech Dry), en een serie voor alleen natte (ondergedompelde) opstelling. Beide type zijn zeer geschikt voor het voeden van filtersystemen, maar ook toepasbaar bij een waterval of beekloop.

De pompen zijn uitgerust met een asynchroon motor, hebben keramische lagers en een thermische beveiliging.

Voor montage op vijverslang worden de pompen standaard geleverd met slangpilaren. Als de robuuste filterkappen van de pomp afgehaald worden zijn de pompen voorzien van een 11/2” buitendraad aan de aanzuigkant, en 11/4” buitendraad aan de perskant waardoor het aansluiten op pvc buis mogelijk is.      

 

Waterrijk-Vijverpomp-02

Fonteinpompen

Voor het in werking zetten van sproeikoppen , kleine waterlopen , sproeibeelden of amfoor potten , is een eenvoudige vijverpomp vaak voldoende. Deze pompen hebben om meer opvoerhoogte te krijgen (mtr/waterkolom ) een waaier met meer schoepen nodig.

Bij een fonteinpomp is het echter wel zaak dat de gaatjes in de sproeikop  (bv. bij een vulkaansproeier) niet zo snel verstoppen,  de fonteinpomp zal dan ook een filterkap met fijnmazige doorlaat moeten hebben.

 

Waterrijk-fonteinpompen-01

Zonne-energie / Hybride vijverpomp

De Heissner Solar-Pompset is een zeer milieuvriendelijke oplossing voor het stroomverbruik van uw fonteinpomp of waterlooppompje.

Door de meegeleverde Hybride unit wordt in eerste instantie de energie uit de zonnemodule gebruikt en enkel het resterende vermogen wordt door de netvoeding geleverd.

De pomp wordt geleverd met zonnecel , schakel unit en 3 fonteinkoppen.

 

Waterrijk-Hybride pompen

Zwembadpompen

DAB is een van de grootste pompen fabrikanten van europa en heeft al jaren haar naam hoog te houden als het om kwalitatief hoogstaande producten gaat. De EuroPro serie van het A-merk DAB is een geluid arme (64-67 dBA) centrifugaal pomp, welke voor diverse toepassingen bruikbaar is. Het grote voorfilter beperkt het risico op verstopping van de pomp door grotere vuildelen, als takjes, blad of zelfs kikkers. Door de grote aansluiting (2” binnendraad) aan zowel de zuig als de perskant, kunt u de pomp eenvoudig tussen pvc toevoer en retour buizen plaatsen.

 

EuroPro     50                    max.  18 M3/uur              220 V
EuroPro     75                    max.  21 M3/uur              220 V of  380 V
EuroPro   100                    max.  24 M3/uur            220 V of  380 V
EuroPro   150                    max.  30 M3/uur            220 V of  380 V
EuroPro   200                    max.  36 M3/uur           220 V of  380 V
EuroPro   300                    max.  42 M3/uur           220 V of  380 V

 

Toepassingen:  Zwembadfilter,Vijverfilter, Beekloop, Waterval, Bassinpomp.

 

Waterrijk-Zwembadpomp-02

Devider-02