Zelf bacteriën kweken

Devider-02

Het is ook mogelijk om uw eigen bacteriën te kweken met de Biota Bacterie Activator. Door de constante temperatuur in de activator kunt u zelf 13 speciaal geselecteerde bacteriënstammen en bacterievoeding opkweken. Deze bacteriën zorgen voor een optimale bacteriologische afbraak van organisch vuil , ammonia en nitriet in de vijver. De Bacterial activator is een voordelige manier om grote hoeveelheden bacteriën te kweken. Met 500ml Biota Complete kunt u in totaal voor 200.000 ltr vijverwater “verse“ bacteriecultuur aanmaken. Nalevering van 500ml Biota Complete zijn natuurlijk los, zonder activator leverbaar.

Natuurlijk is het verstandig om met enige regelmaat uw waterwaarden te meten : GH, KH, Ph, Nitriet, Nitraat. Deze waterwaarden wissel door invloeden van buitenaf constant, en zullen dus schommelingen laten zien. Zelfs de resultaten van het meten op verschillende tijden “ochtend / middag / avond “ kunnen anders zijn. Meet dus bij voorkeur bij zelfde omstandigheden en begin niet gelijk allerlei (vreemde) poedertjes en flessen in uw vijver te gieten!

Mochten er na een aantal metingen grote verschillen te zien blijven is het vaak voldoende om een gedeelte ( of een paar keer een gedeelte ) water te verversen. Heeft u zacht kraanwater, of na een fikse regen periode kan het verstandig zijn om de hardheid van uw water met Perfect Pond omhoog te halen. Te zacht water is slecht voor een stabiele Ph waarde , en dat is slecht voor uw vissen maar ook voor de werking en groei van waterplanten zijn een goede GH en KH waarden noodzakelijk.

Tip

Let goed op bij middelen die heel snel resultaat geven !!!!  (kan schadelijk zijn voor uw vissen, waterplanten, bioloog en portemonnee). De natuur werkt meestal iets langzamer en neemt de oorzaak weg. O.K. je moet wel iets meer geduld hebben.

Waterrijk-bacteriekweek-01

Waterrijk-Bacteriekweek-02

 

Devider-02