Blad Skimmer

Waterrijk-Skimmer-01Om het oppervlak vrij te houden van drijfvuil als takjes , blad en stof , maar ook om de   “warm“  waterlaag in de zomer te breken ( hierdoor zal het vijverwater meer zuurstof kunnen opnemen) is het nuttig om een oppervlak skimmer te plaatsen. Voor gebruik buiten de herfst om is het mogelijk een staande of zijwand (inbouw) skimmer te gebruiken.

Deze skimmers werken met kleine opvang manden die zeer regelmatig leeg gehaald moeten worden , om drooglopen of vastlopen van de pomp te voorkomen.

Advies : gebruik bij de bovenstaande systemen in de herfst bij overmatig bladval ook een vijvernet.

Bocht Skimmer

Waterrijk-bocht-Skimmer De bocht skimmer is een oppervlak skimmer met 110mm aansluiting. Deze skimmer moet op een “lopende” bocht in de vijver geplaatst worden , en worden aangesloten  op een bufferfilter of vortex. Hierdoor kunnen er veel meer bladeren en grotere takjes door de skimmer heen stromen en is er veel minder kans op verstopping.

 

 

 

 

 

Waterrijk-Grofvuil-BufferDoor de grote grofvuil buffer zal het schoonmaken veel minder vaak moeten gebeuren en is de kans op vastlopen van de pomp door blad, takjes of kikkers nihil.

 

 

 

Devider-02