Kraanwatersystemen

Devider-02

Leidingwater beregening / Buitenkraan.

Als er geen mogelijkheden zijn om een beregeningssysteem op pompdruk te realiseren of als de kosten hiervoor te hoog zijn , is het mogelijk om een beregeningssysteem op leidingwater te laten werken. Wanneer u een druppel of beregeningssysteem wenst in een Patiotuin, op een balkon of dakterras maar ook bij kleinere volle grond tuinen met gras en borders zijn er voldoende mogelijkheden.

Claber

Claber beregenings automaten kunt u onder een buitenkraan monteren en werken op een 9 Volt batterij. Claber automaten zijn zeer eenvoudig programmeerbaar en ook handmatig te bedienen. De automaat is instelbaar op: beregeningsdag, beregeningstijd en beregeningsduur, maar heeft ook een manual functie om de automaat handmatig een keer extra te laten beregenen. Groot voordeel van de Claber automaten zijn de eenvoud van techniek, en de simpele bediening! Claber beregenings automaten zijn leverbaar in 3 types: voorgeprogrammeerd. met enkele uitgang en dubbele uitgang.

Claber Regensensor

Op vrijwel alle claber kraanautomaten is het mogelijk om een regensensor / neerslagmeter te monteren. Hiermee zal het beregeningssysteem niet in werking treden als er voldoende natuurlijke neerslag is gevallen.

Claber-Aquauno-01 Beregeningssensor

Claber koppel en montagemateriaal

Om de Claber beregenings automaten op het beregeningssysteem te kunnen aansluiten zijn verschillende koppelslangen leverbaar. Deze koppelslangen zijn flexibel om de automaat eenvoudig te kunnen afkoppelen, en om verzakking van grond of terras te kunnen opvangen zonder dat er spanning op de buitenkraan en automaat komt te staan. Maar ook : slangkoppelingen met en zonder waterstop, kraanstukken, 4-weg verdeelblokken, Y-koppelingen, ¾” buitendraad koppelingen,Koala kraankoppeling (voor moderne wastafel en keuken kranen)  en diverse sproeipistolen zijn leverbaar.

.

Waterrijk-Claber-02

Buitenkraan met dubbele uitloop

Wanneer u een beregenings automaat onder de buitenkraan heeft geplaatst is het lastig om de buitenkraan voor andere doeleinden te gebruiken. Het is mogelijk om ( wanneer u geen vorstvrije kraan heeft ! ) , een buitenkraan met dubbele uitloop te plaatsen. Bij deze kraan kunt u ondanks de beregeningsautomaat gebruik blijven maken van de buitenkraan. Heeft u een vorstvrije buitenkraan of wilt u meer aansluit mogelijkheden dan kunt u een kunststof  Claber verdeelblok of een metalen 2 of 3-weg blok gebruiken, waardoor u altijd een kraanaansluiting over heeft.

Kranen-en-verdeelblokken-2 Waterrijk-Claber-03

Grote tuinen / projecten op kraanwaterdruk

Ook bij leidingwater systemen is het mogelijk om grotere tuinen of groenprojecten te beregenen. Het is vaak mogelijk om een aftakking te maken vanaf de binnen komende waterleiding. (natuurlijk wel na de meter!) In dit geval kan er gebruik gemaakt worden van meer liters per minuut, waardoor er meer en grotere sproeiers per groep geplaatst kunnen worden (gebruik hierbij wel een anti-terugslagklep en afsluiter!). Maar ook vanaf een bestaande buitenkraan zijn er meer mogelijkheden bij toepassing van een Hydrantput met automatische kleppen

Waterrijk-Kraanwaterdruk-02

Devider-02